Warning Cookies are used on this site to provide the best user experience. If you continue, we assume that you agree to receive cookies from this site. OK
Services

Waterjet cutting

Cégünk egy WATER JET 3515 típusú, CNC vezérlésű vízsugárvágó géppel rendelkezik.

A vízsugaras vágás vagy másképp vízvágás egy olyan forgácsolási technológia, amelynél a forgácsolást nagy sebességgel, vízzel kevert abrazív anyaggal végezzük. A gép felépítése megegyezik a lézervágásnál, lángvágásnál és plazmavágásnál található gépekkel. A vágás során az előtolás sebessége 1 mm/perctől akár 20 m/percig is terjedhet. A vágható anyag vastagsága az anyag minőségétől függően tág határok között mozog (akár 30-60 cm is lehet, pl. habok esetén), vas esetén is meghaladja a 10 cm-es vágási vastagságot. Az eljárás által kínált vágórés 0,03 mm-től a kicsit több mint 1,5 mm-ig terjed, amely minimális anyagveszteséget jelent.

A vízsugárvágás előnyei a plazma,-, láng- és lézervágással szemben, hogy nincs hőbevitel, az anyagok nem vetemednek el, nincs szerkezet és keménység változás, rideg és nehezen kezelhető anyagok egyaránt vághatók. Pontos vágás, sarkos vágott él, minimális ráhagyások, alacsony utómegmunkálási költségek.

Bármely anyagból (edzett acélok, titán, nemesített acélok, rozsdamentes anyagok, alumínium, réz, bronz, üveg, kerámia, kő, plexi, műanyagok, tömítőanyagok, klingerit, fa, bőr, gumi, ...stb.) síkban bármely alakzat hidegmegmunkálással történő kivágását vállaljuk.

A gép technikai paraméterei:

Asztal méret: y = 3550 mm, x = 1750 mm, z = 260 mm

Vágandó anyag max. súlya: 600 kg/m2

Vágási pontosság: 0.15 mm

Pozícionálási pontosság: +/- 0.08 mm minden 1000 mm-en

Ismétlési pontosság: +/- 0.03 mm

Tényleges vágási méret: y = 3000mm, x = 1500mm

Ajánlatot az anyag, anyagvastagság és a munkadarab rajzának ismeretében tudunk adni.